Leonidas Universitate – magazinul de unde a început povestea faimoaselor praline belgiene Leonidas în România.

EN

FR

RO

Leonidas Universitate – magazinul de unde a început povestea faimoaselor praline belgiene Leonidas în România.

EN

FR

RO

Leonidas Universitate de 23 de ani pe piața

REVANZATOR OFICIAL LEONIDAS ROMÂNIA

Descoperiți istoria
bogată a lui Leonidas

O adevărată revoluție a ciocolatei

Descoperiți marea istorie de la originile celebrelor bomboane de ciocolată Leonidas . Din Grecia până în Belgia, trecând prin Statele Unite, tema principală a fost întotdeauna pasiunea, perseverența și ingeniozitatea. Aceste eforturi și un talent care au fost răsplătite substanțial, deoarece firma Leonidas este acum renumită în întreaga lume .

De mai bine de un secol, dăruirea a făcut oamenii fericiți.

Cu peste 100 de ani în urmă , Leonidas Kestekides a început să lucreze la pralina noastră așa cum o cunoaștem astăzi. Timp de patru generații, familia Kestekides și-a pus amprenta asupra lui Leonidas, făcând din acest brand o adevărată afacere de familie . Ceea ce a început viața ca un singur magazin cu o fereastră glisantă , unde pralinele erau expuse pe pervaz, a evoluat într-o experiență internațională de brand cu peste 1300 de magazine . Acum, toată lumea se bucură de delicioasele creații Leonidas. Citiți aici totul despre această revoluție a ciocolatei.

1882

Ispite dulci ca o modalitate de a supraviețui

Anatolia Leonidas Georges Kestekides s-a născut în Nigdi, Turcia.

Pe atunci, nimeni nu știa că Leonidas Kestekides va deveni cineva care își urmează inima și își realizează visele . Totul a început când era încă tânăr și a ieșit în stradă împreună cu fratele său Avraam să vândă graniță și alte dulciuri. La acea vreme, Leonidas și fratele său trăiau într-o regiune instabilă din punct de vedere politic și economic și au vândut aceste dulciuri pentru a supraviețui.

1900

Granita, vinul si pamantul promis

La 18 ani, ambițiosul grec a schimbat granita cu vin și a început să o vândă în la bella Italia.

Dar asta nu i-a mers cu adevărat. Unul dintre camioanele care transporta o mulțime din butoaiele sale de vin, fără asigurare, a fost implicat într-un accident. Leonidas Kestekides a fost ruinat financiar, dar nu a cedat. Ambiția lui l-a învins din nou și a traversat iazul în Statele Unite .

A plecat în căutarea visului său american și a sperat să-și facă avere în Țara Făgăduinței. Aici a învățat trucurile meseriei de lucru de care era cel mai pasionat și a devenit cofetar .

1910

Dragostea îl duce de la New York la Gent

Dar cum a ajuns acest talentat grec în Belgia? Zece ani mai târziu, în 1910 , Leonidas Kestekides a participat la Expoziția Mondială de la Bruxelles ca membru al delegației greco-americane.

El și-a prezentat creațiile de cofetărie și patiserie la aproximativ treisprezece milioane de vizitatori. Eforturile sale au fost răsplătite: Leonidas a primit medalia de bronz , proiectată de Godefroid Devreese. Succesul lui nu a trecut neobservat. Toate privirile erau ațintite pe Leonidas Kestekides, în special pe cei cu o deosebită frumusețe din Bruxelles, Joanna Emelia Teerlinck. Nu putea rezista ea la delicatesele lui dulci? Sau nu putea rezista siluetei ei subțiri și pielii de porțelan? Leonidas și Joanna s-au căsătorit în 1912, iar Gentul a devenit noua lui casă.

1913

Propria lui ceainărie și aur

În 1913 , Leonidas Kestekides a făcut o altă apariție la Expoziția Mondială , de data aceasta la Gent.

După ce și-a prezentat cu mândrie noile creații vizitatorilor, pe 27 octombrie a primit medalia de aur și un certificat comemorativ. 1913 a fost un an de succes pentru Leonidas . Și-a deschis prima ceainărie la Veldstraat 34 din Gent. Împreună cu Joanna și-a răsfățat oaspeții cu patiserie, cofetărie, dulciuri și înghețată.

Când germanii au invadat în 1918, Leonidas s-a închis temporar. Dar a observat că burghezia mai vrea să se bucure de micile plăceri ale vieții… iar revenirea lui a fost mai bună ca niciodată. Pe lângă ceainăria sa din Gent, el a deschis o „ sală de degustare și bufet rece ” în Blankenberge. Orașul de coastă era foarte popular în rândul burgheziei la acea vreme datorită magazinelor sale și cazinoului la modă. Al doilea ceainărie Leonidas a fost situat în renumitul hotel Lion d’Or.

1922

Sosirea lui Basilio Kestekides

În timp ce Leonidas și-a sărbătorit succesul cu Joanna în Belgia, situația politică din Grecia s-a deteriorat.

Zvonurile despre succesul lui Leonidas au ajuns în țara sa natală, iar familia Kestekides a decis să se mute la Gent . Familia lui Leonidas și-a făcut partea pentru brand, în special nepotul său Basilio . Leonidas l-a învățat pe Basilio cum să fie cofetar. Cei doi s-au completat perfect: unul era un vânzător înnăscut, iar celălalt era un spirit creativ. Au dezvoltat o relație tată-fiu și au creat o gamă de praline delicioase .

1924

Cucerirea capitalei

După ce Leonidas a cucerit inimile Gentului și Blankenberge, a decis că era timpul să îmbrățișeze Bruxelles-ul .

Până atunci, familia lui grecească avea grijă de magazinul din Gent. Leonidas și Basilio au deschis o nouă ceainărie pe Rue Paul Delvaux din Bruxelles: „Pâtisserie Centrale Leonidas”. Împreună au muncit din greu pentru a stabili brandul Leonidas în capitala noastră.

1935

Marca Leonidas: fereastra glisantă

Basilio și Leonidas au fost primiți la Bruxelles cu brațele deschise. Noaptea Basilio și-a pregătit delicioasele praline într-un mic atelier de lângă Grand-Place, iar dimineața a traversat orașul cu cal și căruță pentru a-și vinde deliciile unei clientele fidele.

Totul a mers fără probleme până când Basilio a avut probleme cu comerțul stradal – poliția i-a spus lui Basilio că trebuie să-și vândă produsele într-un magazin . Basilio a închiriat o cameră într-o clădire de pe Bulevardul Anspach 58 , care era mică și îngustă și nici măcar nu avea ușă spre strada principală. Dar Basilio nu ar fi Basilio dacă nu ar avea o soluție. Și-a expus delicioasele praline pe pervazul ferestrei și le-a vândut de pe geamul glisant trecătorilor – o idee revoluționară! Basilio vindea până la 35 kg de produse de cofetărie pe zi direct de la atelierul de producție la tejghea, fără a pierde nimic din prospețime sau timp – și la jumătate din prețul concurenților săi .

Acesta a fost începutul vânzării printr-o fereastră glisantă, care mai târziu a devenit marca comercială a lui Leonidas .

 

1937

Înregistrare oficială

Basilio a venit cu numele mărcii și logo -ul pentru unchiul său. A început treptat să preia toată munca grea și conducerea companiei. În 1937 a înregistrat numele Leonidas la orașul Bruxelles.

L-a numit după unchiul său și a decis ca logo-ul să fie războinicul grec Leonidas, în onoarea unchiului său. Aceasta marchează nașterea logo-ului așa cum îl cunoaștem astăzi.

1950

Un produs de lux pentru toată lumea

Leonidas a continuat chiar și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Basilio a cumpărat cacao și a produs el însuși ciocolata . Leonidas a devenit un sinonim pentru succes. Pe 20 februarie 1948 a avut loc dezastrul: Leonidas Kestekides a murit .

Leonidas și-a lăsat magazinele nepotului său, care părea mai motivat ca niciodată. Basilio a vrut să facă produse de lux pe care toată lumea și le putea permite. Cererea de praline Leonidas a continuat să crească, iar Basilio a reușit să anticipeze această tendință. El a făcut acest lucru nu prin creșterea prețului, ci prin extinderea atelierului, astfel încât să poată crește producția .

Basilio s-a mutat de la Bulevardul Anspach 58 la 46, care este încă folosit de Leonidas până în prezent.

Leonidas nu a vrut niciodată să-și transforme pralinele într-un produs rar prin creșterea prețurilor; în schimb, a crescut producția pentru a menține prețurile scăzute.

1966

100 de grame? 10 franci!

La Bruxelles nu s-au săturat de pralinele tradiționale ale lui Basilio. Pralinele erau de o calitate exceptionala la un pret atat de accesibil. Pe atunci, pentru o pungă de 100 de grame plăteai nu mai mult de 10 franci (sau 25 de cenți de euro!) Mulți antreprenori au început să bată la ușa lui Leonidas și în curând s- au deschis alte zeci de magazine .

1970

Faima europeana

Basilio a murit pe 2 aprilie 1970 și a lăsat Confiserie Leonidas bvba fraților și surorilor săi. Jean Kesdekoglu-Kestekides a preluat conducerea și după un timp fiica sa Maria Kesdekoglu-Kestekides a început să ajute.

Din acel moment, lucrurile au început cu adevărat pentru Leonidas. Pralinele au fost vândute în Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Grecia și Regatul Unit.

Oricine a încercat pralinele Leonidas pur și simplu nu s-a săturat. Ciocolata delicioasă a fost îndrăgită de toată lumea. Producția sa extins și Confiserie Leonidas nv a cumpărat vechea fabrică Crown-Baele din Anderlecht. Și aceasta este fabrica Leonidas din Anderlecht pe care o cunoaștem astăzi la Graindolaan 41-43 , unde se află și sediul .

1980

Sosirea singurei adevărate Manon

Celebru, venerat, iubit, dorit. Manonul pe care o cunoaștem și o iubim astăzi este unică. Dar cum a apărut? Manonul consta inițial din nougatină și o nucă învăluită într-un strat de zahăr. Yanni Kesdekoglou, unul dintre membrii familiei lui Leonidas, a schimbat rețeta.

Yanni a creat o premieră mondială cu această nouă rețetă. A avut ideea genială de a înlocui zahărul topit cu ciocolată albă . La acea vreme, nicăieri în lume nu se făceau praline cu ciocolată albă. Nuca a fost apoi înlocuită cu o alună pentru  o poți prăji. Acest lucru a făcut mai ușor să le păstrați pentru mai mult timp. În cele din urmă, a înlocuit nougatina cu binecunoscuta cremă de unt . Această nouă rețetă a transformat Manonul în pralina pe care o iubim atât de mult.

Până în 1983, prețul pralinelor Leonidas a fost plafonat de guvernul belgian – la fel ca prețul pâinii și laptelui. Acest lucru se datorează faptului că ciocolatele Leonidas erau considerate o nevoie de bază.

 

1985

Prețul succesului

Maria Kesdekoglu-Kestekides a preluat conducerea companiei după moartea tatălui ei. A fost asistată de fratele ei Dimitrios Kestekoglou și de vărul ei Vassiliki Kestekides. Producția de praline a continuat să crească.

Cu toate acestea, la un moment dat, Leonidas a trebuit să facă ceva cu totul ieșit din comun: au lansat o reclamă prin care le cere oamenilor să nu mai trimită cereri pentru a deschide un magazin Leonidas. Nu au putut să țină pasul cu cererea.

2000

Leonidas devine internațional

Pentru a putea ține pasul cu cererea, Leonidas a fost nevoit să-și extindă fabrica. Pralinele erau acum produse și în vechea fabrică de brânză Bel din Kommenstraat din Anderlecht. Până atunci, pralinele Leonidas erau vândute și în Statele Unite și Asia.

Leonidas a devenit lider de piață și antreprenori au venit la Anderlecht de departe pentru a-și lua cantitatea de praline. Pralinele au fost (și sunt încă) făcute în conformitate cu valorile lui Basilio: prospețime, calitate, alegere și accesibilitate.

2005

Un design nou

Toate magazinele Leonidas au primit un nou aspect . Fereastra glisantă cu cercevea a fost înlocuită cu un nou stil care a fost lansat în întreaga lume. Pentru interior, Leonidas a decis să folosească culori care oglindesc autenticitatea și valorile mărcii.

Schema de culori este caldă și armonioasă, reflectă calitatea, expertiza , experiența și autenticitatea . Indiferent dacă cumpărați praline dintr-un magazin Leonidas din Bruxelles, New York sau Paris, veți simți întotdeauna ca și cum ați fi întâmpinat în același butic, într-o atmosferă modernă și confortabilă.

2005

Un meci făcut în rai

Cafea și praline, combinația perfectă. Așa că în 2005 s-au deschis primele Leonidas Chocolates & Cafés la Bruxelles. Acest concept a fost lansat de atunci în întreaga lume și vă puteți bucura de cafea delicioasă, ciocolată tradițională și lapte cremos de ciocolată.

2013

Anunțat ca furnizor al casei regale

La 15 noiembrie 2013, regele Filip al Belgiei și-a anunțat lista de furnizori autorizați pentru casa regală . Leonidas a primit un loc pe această listă pentru calitatea sa excepțională și prețurile accesibile. Este o mare onoare și o recunoaștere a perseverenței și a muncii asidue a tuturor celor care au făcut parte din dezvoltarea mărcii Leonidas. Au existat alte evenimente remarcabile după 2013?