Leonidas Universitate – magazinul de unde a început povestea faimoaselor praline belgiene Leonidas în România.

EN

FR

RO

Leonidas Universitate – magazinul de unde a început povestea faimoaselor praline belgiene Leonidas în România.

EN

FR

RO

Leonidas Universitate de 23 de ani pe piața

REVANZATOR OFICIAL LEONIDAS ROMÂNIA

Franciza

POVESTEA LEONIDAS

din 1910…

In 1910, Leonidas Georges Kestekides, un tanar grec emigrat in Statele Unite ajunge in Belgia si castiga mai multe medalii la o expozitie internationala pentru produsele de cofetărie.

Indragostindu-se de o tanara belgianca, decide sa ramana in Bruxelles si sa deschida acolo un salon de ceai la Gand.

…in prezent

Astazi, Leonidas este un producator de ciocolata de renume mondial.
Principiile care au stat la baza companiei cu aproape o suta de ani in urmã au ramas la fel de puternice: prospetime, generozitate si traditie.

O misiune, viziune și valori puternice

PRIMA CIOCOLATERIE LEONIDAS IN ROMANIA

Prima ciocolaterie Leonidas din Romania a fost deschisa in Bucuresti in 2001 (23 ani) de firma M’B Business, aceasta devenind totodata reprezentantul Leonidas Belgia in Romania.

Investitia initiala s-a ridicat la aproximativ 150.000 de euro, din care numai achizitionarea spatiului pentru deschiderea magazinului a reprezentat 100.000 de euro.

GARANTIA CALITATII

Toate produsele vin din Belgia

Absolut toate produsele sunt importate din Belgia, unde exista o singura fabrica ce aprovizioneaza toate cele aproximativ 1.400 magazine Leonidas din lume.

Fresh Belgian Chocolates

Pentru a respecta standardele de prospetime impuse de compania mama, aprovizionarea se face o data la fiecare doua, maxim trei saptamani.

“La Leonidas nu veti gasi niciodata o ciocolata care sa fie mai veche de o luna. De la momentul fabricarii si pana la cel al achizitiei se intampla sa treaca si mai putin de o saptamana”
Jolyon M’Bei

Ingrediente atent selectionate

Pe langa prospetime, un alt atu al companiei Leonidas, este dat si de calitatea produselor care a ramas aceeasi de-a lungul timpului in toate magazinele. Acest lucru se datoreaza si faptului ca exista un singur laborator, unde se respecta un singur retetar, ingredientele fiind atent selectionate de Daniel Stallaert, maitre ciocolatierul care de mai bine de 40 de ani pastreaza cu strictete calitatea produselor si mai mult decat atat, an de an creaza sortimente de praline si arome noi.

Astfel, pasiunea lui Leonidas Kestekides a fost preluata si transmisa din generatie in generatie, laboratorul Leonidas încercând în acelasi timp sa duca la îndeplinire visul fondatorului: praline de lux accesibile tuturor.

FRANCIZA LEONIDAS

Obtinerea francizei

“In primul rand, persoanele interesate sa deschida un magazin Leonidas ar trebui sa inteleaga ca nu este vorba de o afacere in care azi bagi bani si maine incepi sa castigi. Este nevoie de timp sa-ti faci o clientela si nu este un lucru usor”
Jolyon M’Bei

In ceea ce priveste experienta de business a viitorilor francizati, aceasta nu este obligatorie. Reprezentantul Leonidas spune ca este vorba mai degraba de o invatare pas cu pas, singura lui experienta in domeniul ciocolatei la momentul preluarii francizei fiind un stagiu de 2 saptamani la Bruxelles, in magazinul Leonidas din Bvd. Anspach, magazin emblema al brand-ului.

Pentru acordarea francizei, reprezentantul Leonidas vine in intampinarea viitorilor francizati prin acordarea de asistenta pe parcursul procesului de obtinere al acesteia, sprijin permanent privind procesul de promovare, precum si o perioada de training care se va desfasura atat la sediul francizatului cat si la sediului reprezentantei, anterior deschiderii magazinului.

Avand in vedere experienta noastra de peste 23 ani pe piata din Romania, veti beneficia de transmiterea know-how-ului in cel mai profesionist mod.

INVESTITIA INITIALA

Contrar unui sistem de franciza obisnuit, Leonidas nu percepe taxa de franciza sau redeventa. Francizatii sunt obligati sa achizitioneze produsele Leonidas prin reprezentantul Leonidas Romania.


In functie de preferinte si posibilitati, fiecare membru are libertatea de a alege dimensiunea business-ului pe care doreste sa il dezvolte:

Leonidas Standard

Pentru acest tip de magazin, spatiul minim recomandat este de 30-35 mp

Leonidas Chocolate & Coffee

Conceptul ciocolaterie – cafea. Spatiul minim recomandat pentru acest tip de magazin este de 50-60 mp

Leonidas Shop in Shop

Insula Mall sau corner.

*Exceptand cheltuielile privind spatiul necesar pentru deschiderea magazinului, a carui amenajare trebuie sa respecte guideline-ul impus de Leonidas Belgia, investitia in produsele si materialele auxiliare Leonidas se ridica la aproximativ 10.000 de euro. Pentru ca fiecare francizat este liber sa-si aleaga furnizorii de echipamente si mobilier, investitia pentru amenajarea spatiului poate varia de la un caz la altul.

*Pentru amplasarea spatiului ales este necesar acordul companiei mama.

Recuperarea investitiei depinde de mai multi factori, incepand cu amplasarea ciocolateriei si pana la valoarea chiriei, in cazul in care vorbim de un spatiu inchiriat.

Interesat de oportunitatea de a deveni francizor Leonidas?

Completează formularul de mai jos pentru a primi toate detaliile necesare și să faci primul pas către deschiderea propriei tale ciocolaterii Leonidas!